شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اگر مسئولان بخواهند مسافرت خارج از کشور بروند و زن و بچه و برادر زاده و قوم و خویش خود را با پول بیت المال با خود ببرند، رانت‌خواری و حرام است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له، امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به آیات 28  و 29 سوره مبارکه احزاب، گفتند:‌ این آیات پیام‌های زیادی برای ما دارد که از جمله آنها می‌توان به مخالفت اسلام با ارائه برخی سهمیه‌ها و امتیازات از بیت‌المال مسلمین به افراد، اشاره کرد.

ایشان با قرائت آیات «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لأزْوَاجِكَ إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا وَزِينَتَهَا فَتَعَالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ وَأُسَرِّحْكُنَّ سَرَاحًا جَمِيلا (٢٨) وَإِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالدَّارَ الآخِرَةَ فَإِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْمُحْسِنَاتِ مِنْكُنَّ أَجْرًا عَظِيمًا(٢٩) سوره مبارکه احزاب، بیان کردند:‌ امروزه مسئله‌ای که در رسانه‌ها به  آن می‌پردازند، مسئله رانت‌خواری است که اسلام با آن مخالفت می‌کند.

این مرجع تقلید در تعریف رانت‌خواری ابراز داشتند: رانت خواری، امتیازات ویژه‌ای از بیت‌المال را برای افراد مورد نظر قائل شدن است؛ مثال امروزی آن این است که ارز معاملاتی را در اختیار یک نفر بگذارند تا جنس وارد کند اما این افراد آن را به قیمت ارز آزاد بفروشد و به این وسیله سود کند، این کار رانت خواری است.

ایشان با تأکید بر این که بنده به شخص خاصی نظر ندارم،‌ تصریح کردند: اگر دولت می‌خواهد جنسی را بخرد، باید آن را از طریق مناقصه خریداری نماید تا آن جنس و کالا به بهترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت تهیه  شود؛ ولی اگر دولت بدون مناقصه، جنس را با قیمت بالاتری و از افراد خاصی بخرد، رانت‌ محسوب می‌شود؛ همچنین دولت اگر بخواهد کالایی را بفروشد، باید آن را به مزایده گذارد تا به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشد، ولی اگر این کار را کنار گذاشته و به فرد خاصی بفروشند. این معامله ممنوع و حرام است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که باید بیت‌المال مسلمین را با حساب و کتاب خرج کرد، گفتند: اگر مسئولان بخواهند مسافرت خارج از کشور بروند و زن و بچه و برادر زاده و قوم و خویش را با پول بیت المال با خود ببرند، رانت‌خواری و حرام است.

معظم له با اشاره به این حکم بزرگ اسلامی در 1400 سال قبل که امروز بسیار مورد نیاز است،‌ ادامه دادند: بر اساس دیدگاه اسلام، معنی نداشت زنان پیامبر(ص) امتیاز ویژه‌ای در استفاده از بیت‌المال نسبت به دیگران داشته باشند؛ امروز هم معنی ندارد مسئولان یک کشور، امتیازات ویژه‌ای به اطرافیان و هواداران خود بدهند؛ در کشور اسلامی و حکومت اسلامی امتیازات ویژه ممنوع است.

ایشان به داستان برخورد امیرالمؤمنین علیه‌السلام با برادر خود‌ عقیل و آهن گداخته اشاره کردند و افزودند: زمانی که عقیل برای به دست آوردن سهم بیشتری از بیت‌المال نزد حضرت علی علیه‌السلام آمد و بر این مسئله اصرار کرد، امیرالمؤمنین آهن گداخته‌ای را به او نزدیک کردند تا عبرت بگیرد و به یاد آتش آخرت بیفتد، در این حال بیان داشتند که از این آتش دنیا که بسیار ناچیز است، این گونه هراسانی، چطور برادر خود را به سوی آتش قهر الهی در آخرت دعوت می‌کنی؟

معظم له با بیان این که کسی مانند حضرت علی علیه‌السلام این گونه با رانت‌خواری برخورد نکرده است، افزودند: این مسئله به ما می‌گوید که رئیس حکومت، رئیس دولت، وزیر، مدیر کل و.. نمی‌توانند از بیت‌المال امتیازی را برای عده‌ای قائل شوند. جهان باید به وجود حضرت علی(ع) به خود ببالد که این گونه با رانت‌خواری مبارزه می‌‌کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مشکل رانت‌خواری در کشورهای غربی، یادآور شدند: در کشورهای غربی این مسئله مرسومی است که افرادی از کاندیداهایی حمایت می‌کنند تا در صورت پیروزی، امتیازاتی را بگیرند؛  به خاطر این گونه مسائل، دنیا خراب و خراب می‌شود؛ اگر این مسائل از زندگی مسلمانان و غیر مسلمانان برچیده شود، آرامش، نظم و عدالت در جامعه حاکم می‌گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha